sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Gluteeniton prinsessakakku herkkutäytteillä



Tämä kakku vaatii hieman etukäteistyötä, mutta itse kokoaminen käy kädenkäänteessä ja koristelukin on vain kerman pursotusta, karkkien "heittelyä" ja kukkien "tökkimistä". Todella maukasta ja mikä parasta: tätä kakkua ei tarvitse lainkaan kostuttaa! Tässä resepti on mitoitettu kaksikerroksiselle kakulle (kuvassa), jos teet peruskakun, voit mitata ainekset 2/3 määrillä. Pohjan voit tehdä jo paria päivää aiemmin, kakun voit täyttää edellisenä päivänä.



Gluteeniton prinsessakakku
Alkuperäinen resepti: Leivotaan 3/2014, s. 56

Pohja
350 g margariinia
4 dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
6 munaa
3 dl kermaviiliä
1 dl kaakaojauhetta
7 dl gluteenitonta jauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

Täyte1: mansikkamarenkitäyte
n. 100 g mansikoita
5 valkuaista
2 1/3 dl sokeria
250 g huoneenlämpöistä voita

Täyte 2: valkosuklaa-limetäyte
n. 3 dl valkosuklaa-lime-rahkaa

Koristelu
4-6 dl vispikermaa
(vaniljakreemijauhetta)
pieniä vaahtokarkkeja
aitoja kukkia

1. Tee pohja: Vaahdota margariini ja sokerit. Lisää munat ja vatkaa vielä hetki. Lisää kermaviili, kaakao ja loput ainekset. Sekoita tasaiseksi.
2. Jaa taikina kahteen voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan. Kuvan kakussa on käytetty peruskakkuvuokaa sekä pientä kattilaa. Jos käytät kattilaa, niin muista valita sellainen, jossa ei ole muoviosia.
3. Paista pohjia 175 asteessa kunnes ovat kypsiä.
4. Jäähdytä pohjat ja vuoraa kelmulla. Laita viileään odottamaan.

5. Tee mansikkamarenkitäyte: Lämmitä valkuaista ja sokeria vesihauteessa kunnes sokeri on sulanut. Vatkaa kuohkeaksi marengiksi sähkövatkaimella. Lisää voi ja vatkaa vielä muutama minuutti. Sekoita joukkoon sauvasekoittimella survottu mansikkasose ja vatkaa marenki sileäksi. 
Säilytä jääkaapissa.

6. Kakun kokoaminen: Leikkaa suurempi kakkupohja 2-3 osaan. Täytä jokainen väli sekä valkosuklaa-limerahkalla että mansikkamarengilla (ensin rahka, sitten marenki). Päällystä kermavaahdolla.
7. Leikkaa pienempi kakkupohja 3 osaan. Laita alin osa suuremman kakun päälle ja kokoa samoin kuin toinen kakkupohja. Päällystä kermaavaahdolla. 

8. Koristelu: Tee ensin pursotukset. Leikkaa kukista varret 3-4 cm:n mittaisiksi ja päällystä varret ensin kostealla talouspaperilla ja sen jälkeen tiiviisti foliolla. Paina kukat kakkuun. Ripottele vaahtokarkit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti